begin

“Begin at the beginning and go on till you come to the end; then stop”
Alice in Wonderland, Lewis Caroll

Ik Begin in de Badkamer. Een zeepje, hoe eenvoudig kan het zijn! Stel dat iedereen i.p.v. een plastic fles vol douchegel een zeepje zou gaan gebruiken. Dat Bespaart een heleboel plastic! Ik houd bij hoe lang ik met een zeepje doe en dat blijkt vergelijkbaar en zelfs langer te zijn vergeleken met het verbruik van een fles.

Plastic weigeren dat is een kwestie van een Besluit nemen merk ik. En daarvoor gaan staan. Geen concessies doen. Stelselmatig plastic tasjes weigeren. Al spijbel ik wel. Koop ik nog steeds Brood verpakt in plastic omdat deze lekker én goedkoop is. Want ik ben ondertussen ook nog aan het Bezuinigen. De plastic zakken die ik overhoud, Bewaar ik om te gebruiken voor van alles en nog wat. Het is één groot proces van Bewustwording. Wat doe ik wel, wat doe ik niet. Wat lukt er praktisch gezien, hoe ver kan ik gaan?
Tot nu toe Buiten gebruik gesteld: kaaspapier, rietjes, plastic boterhamzakjes, plastic vuilnisemmerzakken, aluminiumfolie, plastic vershoudfolie, wattenstaafjes, dagcrème.

Baking soda is een product dat ik opnieuw ontdek. Behalve te gebruiken in smakelijke gerechten ook een prima middel om schoonmaakmiddelen te maken en dat scheelt weer bij het sjouwen van Boodschappen. Ik leer ondertussen steeds meer over Bloggen en krijg er plezier in.

Waar ik ook plezier in heb gekregen is het maken van De Bijrol, Bijenwasdoek. Begonnen in mijn eigen keuken, nu te koop op de markt en bij de VVVGroningenStore. Zo heb ik er ineens een Baantje bij en dat is best wel een Bijzondere ervaring.

4 Comments

  1. Ha Anja,

    Een baantje erbij…..fantastisch en zo gegund. En ik denk dat je ook weleens kunt lobbyen voor het schrijven van columns. Het is jammer dat het publiek nog klein blijft. Je schrijft over een tijdgeest waar wij allen wat aan kunnen hebben en je schrijft met een knipoog…Zo leuk om te lezen. Smaakt naar meer.

  2. Sjoukje

    En nog iets…..ik ben begonnen met een verhaal schrijven voor een wedstrijd. Ik won…..en de 1e prijs. Een reis naar Parijs destijds. Misschien eens aan een wedstrijd mee doen? Van mij krijg je nu al de 1e prijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *