genieten

“Geniet, geniet, en als er even niets meer te genieten valt, geniet dan even niet”
Wouter Stips

Geflest komt shampoo, douchegel, bodylotion, wasverzachter, wasmiddel bont, wasmiddel wit, bleekmiddel, wc-eend, allesreiniger en vloeibare handzeep er wat mij betreft niet meer in. En ben ik gaan kijken naar de inhoud. Wat zijn de ingrediënten en kan ik dezen vervangen door een Goed en natuurvriendelijk alternatief? Tegelijk met het stoppen van aanschaffen van plastic flessen bewaar ik de reeds gekochte flessen als kostbare kleinoden. Hierin Giet ik mijn eigen brouwsels en zo lijkt het alsof er niets is veranderd, terwijl er Geen fles of zooi meer in huis gehaald wordt.

Oude Gewoontes loslaten, dat heeft tijd nodig. Het is ook verstandig om ze niet allemaal tegelijk los te laten, omdat dat Gewoonweg niet vol te houden is. Geduld is hier letterlijk een schone zaak. Zo ben ik met de deodorant nog niet veel verder gekomen. De stick die ik aangeschaft heb vind ik niet lekker ruiken en de oude deodorant is nog steeds niet op, aangezien ik deze nog heel minimaal Gebruik.
Wat voor mij het beste werkt om een nieuwe Gewoonte te introduceren is als de noodzaak zich aandient. Lees: een produkt is (bijna) op en wat nu? Tegelijkertijd heb ik ook veel Geduld met mezelf. Het hoeft niet allemaal in één keer, mijn leven hangt er niet van af. Of toch uiteindelijk misschien ook weer wel. En dus Ga ik door, langzaam maar Gestaag. Ik vind het niet altijd even Gemakkelijk en soms wil ook ik mijn kop het liefst in het zand steken.

Mijn stelregel was, en is, dat ik wel wil blijven Genieten. Is dat Gelukt? Geluk zit niet in Groot, Groter, Grootst. Geluk zit voor mij in Groei. En in de kleine dingen van het leven die Gratis zijn. Een vogel die zingt op het dak, een kind dat spontaan zwaait, Groente van de markt, een lekker kop thee, fijne muziek, een Goed Gesprek. Dat alles is Goud, zonder één gram zwaargiftig afval. Dus ja, ik Geniet. En soms ook even niet.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *