genoeg van teveel teveel van genoeg

Lentestorm Evert. Covid-19 die zijn eerste verjaardag viert. Onrust in politiek Den Haag. Macht en tegenmacht. De opkomst van China als grootmacht. Hagel en witte sneeuw met Pasen. Het klimaat is onstuimig. Wat zou mijnheer de Uil daar over te melden hebben gehad in zijn Fabeltjeskrant? Ondertussen zie ik de vogels die weer of geen weer takjes en veertjes verzamelen voor hun nieuwe nestjes. Stop ik mijn hoofd in het zand als ik besluit om eens een maand geen krant meer te lezen, het nieuws niet te volgen? Ik merk na een week al dat het nieuws mij wel opzoekt, en dat ik niet hoef te denken dat ik kan leven als Momfer de Mol uit diezelfde Fabeltjeskrant. Daarvoor vind ik alles ook te interessant. Maar ik heb wel een beetje genoeg van teveel.

In mijn hoofd woedt ondertussen regelmatig een hersenstorm. Van tijd tot tijd word ik wakker uit de nacht die mij allerlei ideeën, woorden en beelden aanreikt. Ik schrijf ze op totdat mijn eigen storm geluwd is en ik me ineens op de bank bevind tussen een behoorlijke hoeveelheid memootjes. Dit is mijn honderdste blog kom ik tot ontdekking. Tijd om even bij stil te staan. Honderd blogs klinkt best veel en van te voren had ik niet kunnen bedenken dat ik zoveel inspiratie zou hebben. Gemiddeld doe ik over één blog een uur of vier, de ‘denktijd’ niet meegerekend. Dat is dan bij elkaar zo’n 400 uur. Daarbij schrijf ik gemiddeld een half uur per dag. Als je dat uitsmeert over de vijf jaren dat ik nu blog is dat dan pak ‘m beet 260 uur per jaar, wat neerkomt op laten we zeggen een 7-tal werkweken van 36 uur per jaar. Het is heel wat en tegelijk stelt het ook weer niet zo heel veel voor. Helemaal als je bedenkt dat één blog in zo’n anderhalve minuut te lezen valt.

Waar schrijf ik zoal over? Over kunst, over duurzaamheid, over eigen ervaringen, een boek dat mij geraakt heeft, een cabaretvoorstelling. Mooie ontmoetingen, actualiteiten. Mijn streven om zonder onnodig plastic afval te leven: ontdekkingen en experimenten, recepten en links. Over mijn initiatief om bijenwasdoeken te maken. Covid-19, herbruikbare mondkapjes. Over opruimen. Omdat ik teveel heb van genoeg. Mindfulness in uitvoering, een beweging naar eenvoud, waarbij ik nieuwsgierig ben naar wat dat met zich meebrengt.
Wat vind je hier nog meer? Links naar zaken die ik interessant, vermeldenswaard of gewoon grappig vind. Gemaakte kunstwerken door cursisten. Zelfgemaakte gedichten, eigengemaakte foto’s en zelfgemaakte beelden gekoppeld aan de verhalen.

Je zou kunnen zeggen dat al deze beeldverhalen maar over één ding gaan, namelijk de verbinding met mijzelf, de ander en de wereld om mij heen. In alle uitdagingen, verleidingen en chaos, een zoektocht om me in een richting te bewegen waar ik blij van word. Steeds opnieuw kijkend naar mogelijkheden, naar openingen. Vanuit kwetsbaarheid mijn kracht vinden en veerkracht ontwikkelen. Dat gun ik iedereen en dat is tegelijk de motor van KIJK7.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *