interesse

“Iedereen is van de wereld, de wereld is van iedereen” The Scene

Het is natuurlijk niet zo dat Ik alles zelf bedenk. Het is wel zo dat ik veel lees en luister en gesprekken voer. En het is natuurlijk ook zo dat ík dit schrijf, maar ik kan niet precies zeggen: dit is van mij of dat heb ik van een ander. Ik neem Ideeën van een ander in me op en zo bekeken wordt de scheiding tussen Individu en Iedereen Ineens best vloeibaar. Misschien heeft dat wel te maken met Interesse. Het mooiste wat ik daarover hoorde is het prachtige Inzicht van René Gude:

“Interesse = Inter en Esse.  Esse = Zijn. En nou ben jij een Zijnde en ik een Zijnde, en Inter Esse betekent dat wat er tussen onsch is. En Interesse is dus eigenlijk iets waar wij samen van weten dat het ons aangaat: wij zijn er samen in geïnteresseerd. Iets reëels dat er alleen maar is als we er allebei aan mee doen. En zodra één van ons tweeën zich daaruit terugtrekt, is het weg. En dat is een hele rare vorm van Zijn. Het is meer iets wat tussen de Zijnden is: als wij echt zijn dan is er tussen ons ook echt iets, en dat is nou net datgene waar we het meeste belang aan hechten.” René Gude in ’24 uur met..’

Mijn Ideaal is zo dicht mogelijk bij de natuur te leven. Voor Iemand uit de stad is dat best een dingetje. Opgegroeid in een tijd van groeiende welvaart en alles wat mijn hart begeert. Imago’s die opgehouden worden door bijvoorbeeld de juiste kleding te dragen. Met de komst van kinderen het Idee dat ze niet uit de toon moeten vallen. Erbij horen. Impulsaankopen. Het aan te schaffen speelgoed blijkt een atribuut op de succesladder. Als je anders wilt zijn moet je aardig stevig in je schoenen staan. Maar zodra je daarin echt bent is het geen Issue meer. Omdat de ander zich dan kan herkennen in jou.

Op zoek naar een alternatief voor aluminimiumiumniumfolie stuit ik op de bijenwasdoek. Veel vrouwen maken dezen zelf. Wat een goed Idee! In een Impuls maak ik mini bijenwasdoeken die ik met de nieuwjaarskaarten voor 2020 meestuur. Een bezoek aan de Imker en een half jaar verder is De Bijrol een feit. Een Illustratief voorbeeld van hoe Interesse en Inspiratie kunnen uitmonden in Iets uit het niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *