kunst

“Kijk om je heen. Schoonheid zit overal, je moet het alleen zien”
Bob Ross

Ik hou van Kleur in mijn leven. En ook van buiten de lijntjes Kleuren. Ik hou van Koekjes bakken (dat scheelt weer plastic). En af en toe een Kaarsje opsteken, al reken ik het experiment met de mandarijn tot nu toe mislukt. Ik hou van Kennis, dat helpt mij om vanuit een ander perspectief te leren Kijken. Van ons Konijn, omdat dat het enige huisdier is die vanwege mijn allergie mogelijk is. Ik hou van Kunstige Kadootjes maken en dan het liefst van bestaande materialen. En ik hou van Kinderen omdat ze zo zichzelf zijn.

Ik heb een Koffer vol Kindertekeningen. Ik verzamel ze omdat ik gek ben op de Kracht die eruit spreekt. De lijnen, de vormen, de eenvoud, de Kleur. Expressie met een puurheid die jaloersmakend is. Het verhaal wat op papier verteld wordt omdat woorden nog niet toereikend zijn. Ik hou sowieso van tekeningen. Sterker nog, het is mijn vak. En daar hou ik ook erg van, omdat het zo’n Krachtig middel m.b.t. persoonlijke groei is.

Keuzes maken, ik ben er niet goed in. Kijken wel. Dat is waar het voor mij allemaal begint. Kijken in de zin van waarnemen, voelen of het Klopt. Of mijn eigen hart er van Klopt. Ik hou van ons Klimaat. De afwisseling van het warm en het Koud. Het nat en het droog. Het licht en het donker. Het lang en het Kort. Ik woon wat dat betreft in het juiste land. En ga daarom voor Klein, Kleiner, Kleinst, m.b.t. mijn Koopgedrag. Voor ons Klimaat maar vooral ook om het Kind in mij wakker te schudden. Die Keuze is zo Klaar als een Klontje, maar vooralsnog geen Koud Kunstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *