liefdebode-delen mag

Ik maakte een hart van vilt. En vond een verrot blad op straat in de vorm van een hart. En ik besloot in een lastige periode van mijn leven harten te gaan verzamelen. Om het lichtje brandend te houden en de moed niet te verliezen. Mijn hart ging open en er kwam weer ruimte voor dát wat ik het liefste doe: verbeelden, creëren, ideeën in de wereld zetten in welke vorm dan ook.

De verzameling harten waarvan ik in februari een deel gepubliceerd heb op deze site, is uitgegroeid tot een expositie in de Forumbibliotheek van Selwerd te Groningen. In de hartenserie zijn diverse aspecten van de liefde te vinden. Ingrid Zijlema exposeert tegelijkertijd. Zij toont een collectie zelfgemaakte tasjes met verschillende persoonlijke onderwerpen. Twee hedendaagse exposities die stof tot nadenken bieden.

De wereld kan wel wat liefde gebruiken en jij misschien ook wel. Daar waar een zaadje van liefde geplant wordt kan iets moois opbloeien. ‘LIEFDEBODE-delen mag’ toont hét symbool van de liefde: het hart. Dat hart blijkt op allerlei manieren te vinden te zijn, soms voor de hand liggend, vaak heel verrassend. Het hart klopt waar het maar kan.
In het digitale tijdperk waarin we leven, sharen, liken en geven we comments dat het een lieve lust is. Ook bij deze expositie geldt: delen mag! Zoveel mogelijk graag. Liefde kun je namelijk vermenigvuldigen door te delen.

DAT WAT JE AANDACHT GEEFT GROEIT

In mijn creatieve werk gaat het vooral over het maken zelf en wat dat teweegbrengt. Het draait allemaal om aandacht, zeg maar mindfulness in actie. Stilzitten is er niet bij. Stilstaan wel. Bij dat wat zich in het moment voordoet. Nieuwsgierig zijn in alle eenvoud. Het is een manier van omgaan met het leven in al zijn ups en downs.

In ‘LIEFDEBODE-delen mag’ laat ik een proces van mindful kijken naar de omgeving zien, aan de hand van een aantal foto’s uit een serie. Ik ga niet op pad om foto’s te maken, de foto’s komen vanzelf op mijn pad. En nu hangen ze even stil in de Forumbibliotheek. Alhoewel stil? Ik nodig de toeschouwer uit om iets van zichzelf achter te laten in een boekje om zo samen een nieuwe LIEFDEBODE te creëren.

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *