onderweg

One love, one blood
One life, you got to do what you should
One life with each other
Sisters, brothers
One life, but we’re not the same
We get to carry each other, carry each other
One
One

Uit: One, U2

Je kunt van te voren alles uitdenken, je kunt ook gewoon ergens beginnen en dan zien wat ervan komt. Zoals een Ontmoeting, spontaan en niet gepland, zomaar kan leiden tot Onverwachte inspiratie, Opgetild in het moment. Onbetaalbaar. Ont-moeten, zonder vooropgezet doel, kan dingen soms sneller voor elkaar krijgen dan een dichtgetimmerd plan. In het laatste geval begin je er soms zelfs niet eens meer aan. Omdat de horizon te ver weg blijkt te zijn, of omdat Onderweg zaken anders lopen dan gepland.

Vanuit mijn Onrust over Onze toenemende afvalproduktie begin ik dus zomaar ergens. Niet denken maar doen. Afval tellen langs de weg. Flesjes Oprapen. Zonder dat ik iets van mezelf moet. En zonder dat ik weet waar het naar toe moet. Ik wil het voor mezelf Onderzoeken. Wat het inhoudt, concreet, om mijn afval te reduceren. Het vergt heel wat Onderzoek als ik iets wil vervangen. Ontmoet (Online) daardoor talloze mensen die mij hierin Optillen en inspireren. Zo verspreiden de initiatieven zich als een Olievlek die de boel lekker Opschoont.

In mijn huis schoont het wat dat betreft ook lekker op. Al vergt het wel wat Organisatie om al die bakjes en zakjes die ik wél bewaar weer netjes Op te bergen. Mijn huisgenoten zijn zeer tolerant, al zien ze het tegelijk ook met lede Ogen aan. Ik stuntel wat aan. Voel me af en toe hopeloos Ouderwets, spaarzaam en alles bewarend vanuit een zuinigheid die ik bespeur als ik in de naaikistjes van mijn oma’s kijk. En ben tegelijkertijd niet van plan om een Oud tijdperk nog eens dunnetjes Over te doen.

Nou heb ik van jongs af aan wel iets met Oud. Ik vind het echt leuk, mensen, meubels en spullen met een geschiedenis of een verhaal. In die zin doe ik niet snel iets weg. Hecht ik me aan het verleden en neem de spullen mee de toekomst in. Ik wil wel Opruimen à la Marie Kondo, en doe dat van tijd tot tijd ook, maar tegelijkertijd ben ik zuinig op wat ik heb zodat ik geen nieuwe spullen hoef aan te schaffen. Het voelt wat Onnatuurlijk terwijl ik hiermee tegelijk de natuur een plezier doe. One life, One opportunity. Met een Open blik Onderweg zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *