plant-aardig

“Rozen verwelken en schepen vergaan. Dus lig niet te melken maar doe er wat aan” Drs. P

Het Plastic Probleem is nou niet wat je noemt een echte Pretletter. Ik wil ook zeker niet de Pret bederven op de korte termijn, maar op de lange termijn wil ik dat zéker niet. Dát er iets moet gebeuren is duidelijk, willen wij mensen op onze Planeet kans van slagen hebben. Want laat het duidelijk zijn, de natuur zelf overleeft het wel. Ik laat me inspireren door Pioniers die met verstand van zaken aardig zijn voor de Planten en ook aardig wat voor elkaar krijgen.

Waar de Kleine Prins op zijn Planeet de roos koestert ben ik fan van de Paardenbloem met al zijn Pluisjes in de wind. Andere bloemen zijn ook Prachtig en ik ben ook altijd blij met een boeket van de bloemist. Nog vaak onnatuurlijk verpakt in Plastic. Ik was voorheen verzot op dat inpakfolie, groots en feestelijk. Nu denk ik, gek eigenlijk dat we iets levends in Plastic verpakken. Om wild van te worden. Wild ben ik nu van wilde exemplaren zoals daar zijn: de korenbloem, de goudsbloem, het juffertje in het groen, vingerhoedskruid en niet te vergeten de zonnehoed.

Plastic folie, ik ben er niet meer van. Ik bewaar zorgvuldig nog gekregen verpakkingen. Maar Papier heeft toch de voorkeur wat betreft de recycling. Snoep zonder Plastic selecteert behalve Plastic ook een hoop zoetigheid uit. Dat is voor een zoetekauw als ik best een ‘lifechanging event’. Al zijn er nog escapes in de zin van zelfschepsnoep of speciale snoepwinkels. Maar hé, snoeptomaatjes, snoepkomkommer, fruit, Pinda’s, nootjes, rozijnen en chocola bieden Perspectief. Lekkere tussendoortjes die ook nog eens gezond zijn.

Tussendoor doe ik een Poging om de tuin te veranderen. Een echt Plan van aanpak heb ik niet. Af en toe hark ik een stukje aarde vrij van gras en strooi daar bloemzaadjes in. Om bijen en vlinders te verleiden tot een Proeverij van lekkernijen. Zo kan het zijn dat andere Prioriteiten de Pret toch aanzienlijk verhogen. Ik blij, bij blij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *