sticker (maar in)

“Show me a garden that’s bursting into life”  Chasing Cars, Snow Patrol

Soms ben ik er helemaal klaar mee. Wil ik de wereld de wereld laten. En vraag ik me toch weer af hoever we gaan met Stickers plakken op het fruit. Bananen, kiwi’s, mandarijnen, kokosnoten, appels, ananassen en meloenen zijn er veelal van voorzien. En als we dan toch zo lekker bezig zijn, dan ook op mijn rode besjes graag. En de druiven, kunnen daar ook Stickers op? Graag per Stuk alstublieft. Stik er maar in denk ik soms, terwijl ik me ondertussen vasthoud aan mijn persoonlijke Stick to the plan.

Ik wil natuurlijk veel te Snel maar besef dat het Stapje voor Stapje moet. Ook ik verricht geen wonderen van wereldformaat. Samenvattend heb ik ondertussen in één jaar wel heel wat plastic flessen en verpakkingen geskipt en vermoed ik dat de industrie hierachter wel in kan pakken als elk huishouden zou overstappen op handgemaakte Streekprodukten. Dat er iets aan het economisch Systeem moet veranderen is duidelijk, hoe dat Sociaal vormgegeven moet worden een uitdaging van deze tijd die letterlijk onlangs Stil gelegd is.

Simpel is het niet, hoewel ik Steeds meer verlang naar een Simpel leven. Het terugdringen van plastic in het eigen huishouden verloopt als een Spirituele ontwikkeling naar helderheid en eenvoud. Wat helpt is dat ik het allemaal niet te Serieus neem en zeker niet te Streng ben voor mezelf, terwijl ik er tegelijkertijd wel heel Serieus mee bezig ben. Spelenderwijs pas ik het principe van ‘Steal like an Artist’ toe. Pik ideeën op van mijn voorgangers en tijdgenoten om ze op mijn manier uit te proberen in de praktijk. Daar verdien ik wel een Stempel voor, of vooruit, een Sticker. Eentje dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *