tevreden

I have the simplest tastes. I am always satisfied with the best
Oscar Wilde

Ik ben gauw Tevreden al kan ik in wat ik doe Tegelijk een pietje precies zijn. Dat mag soms best een Tandje lager. Met betrekking tot mijn gebit laat ik evenwel niet graag iets aan het Toeval over. De mondhygiëniste staarde niet werkeloos naar mijn gebit en de Tandarts kon mij geen sluitend advies geven m.b.t. mijn zelfgemaakte Tandpasta. Terug bij af voorlopig en op dit gebied staat de Tijd nog even stil. Oftewel nog gewoon een plastic Tube op de plank en fluor in mijn pasta.

In de afgelopen maanden werd door de pandemie de Tijd letterlijk stil gezet en beleef ik een soort van Tijdloosheid. Besef ik dat we ons op een Tweespoor bevinden. Is het een Truc van Moeder Natuur, stom Toeval of een Teken des Tijds? Laten we de Trein doordenderen tot we ontsporen of zijn we nog op Tijd? Het gaat om Timing en wat mij betreft ook heel erg om ‘prioriTijd’.

En misschien meer nog wel om Tevredenheid. Onze hoogopgeschroefde idealen en wensen bijstellen. Het Toeval duiden niet als domme pech, maar als ‘dat wat ons Toevalt’. Ons bewust zijn van het boomerang effect van de keuzes die we maken. Van onze ontevredenheid en streven naar meer. Terwijl een zekere ontevredenheid Tegelijkertijd de drive is om verbeteringen tot stand te brengen.

Want het is niet zo dat ik alleen maar met Tevredenheid Terugkijk op het afgelopen jaar. Op zoek naar een verpakkingsloze winkel kom ik tot de ontdekking dat deze het in mijn stad niet gered heeft. In winkels waar ik wél zelf waren kan scheppen in eigen meegebrachte bakjes liggen de prijzen fors hoger dan in de supermarkt. Op de markt zijn onverpakte nootjes een stuk duurder dan zijn ingepakte broertjes. Een zekere Teleurstelling maakt zich van mij meester en ik vraag me af of het wel te doen is voor een gezin met een gemiddeld inkomen of lager. Op zo’n moment heb ik er Tabak van. Voor de kat zijn viool op pad geweest. Uit pure ontevredenheid onderzoek ik dan alternatieven waar ik wél mee Thuis kan komen. Want ook een kat komt uiteindelijk altijd op zijn pootjes Terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *