chaos

“Uit je comfortzone komen is moeilijk in het begin, chaotisch in het midden en geweldig op het einde… want uiteindelijke laat het je een hele nieuwe wereld zien!” Doe een poging..”  Manoj Arora

Chaos is mij welbekend. Soms omarm ik het, soms wil ik orde. Het Creatieve gedeelte van mijn brein leeft erop, het rationele gedeelte roept de chaos een halt toe. Een logisch verhaal van A tot Z met een hap en een snap uit mijn ervaringen tot nu toe.

De spontane Challenge een jaar geleden om een maand lang niets te kopen is uitgelopen op een drastisch Consuminderen. De Covid-19 Crisis raakt mij op dát vlak dan ook niet. De Crisis maakt duidelijk dat medemenselijkheid en ‘er voor elkaar zijn’ krachten zijn waar iedereen behoefte aan heeft. Sterker,

Het is een kwestie van kiezen, elk moment is een keuze, you have a Choice. Want ja, er is een plastic probleem gecreëerd in de afgelopen 70 jaar. En ja, ik geloof dat mensen in de komende jaren ook weer Creatief zullen zijn om dit probleem op te lossen. In het afgelopen jaar ben ik zoveel mooie initiatieven tegengekomen, dat ik denk dat het een kwestie van tijd is. Circulair werken is daarbij het toverwoord. Voor de Bijrol werk ik zoveel mogelijk samen met anderen en met bestaande materialen. Op kleinschalig niveau is er veel mogelijk. Zo ontmoet ik vandaag de Stadsimker voor bijenwas en een rondleiding in de bijenstal. In mijn eigen wijk tref ik de Buurtconciërge waar ik de prachtige initiatieven beluister van het Wijkbedrijf. Capabele mensen met een Creatieve inslag en met het hart op de goede plek.

Tegelijkertijd houd ik mijn hart vast als ik zie dat het plastic als een duveltje uit een doosje plastic beschermmaterialen rondom ons optrekt. De race is nog niet gereden. Mijn zelf-onderzoek haalt mij behoorlijk uit mijn Comfort-zone. Dat is soms frustrerend van: help!-de-koekjes-zijn-op tot zeer verrassend:–roomsoezen-maken-ik-wist-niet-dat-ik-het-in-me-had. Chaos, met onverwachte wendingen. Het onderzoek brengt een hoop beweging bij mezelf te weeg en als Creatief Coach kan ik daar alleen maar blij van worden is mijn Conclusie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *