levensstijl

“Alles is van dezelfde adem. Het dier, de boom, de mens. De lucht deelt zijn wezen met al het leven” Chief Seattle

In het afgelopen jaar waarin ik een start heb gemaakt om onnodig plastic uit mijn Leven te bannen, kom ik al snel tot de conclusie dat dit Leidt tot een Levensstijl die op de Lange termijn pas zijn vruchten afwerpt. Op de korte termijn gooit het alles in de wind en hap ik soms naar Lucht. Want ook op het gebied van duurzaam is er nogal wat gaande. Wat helpt wel, wat niet en welke belangen staan er op het spel?

Ik concentreer me op het plastic en gaandeweg ook op het minderen van nieuwe spullen. Oude waarden Loslaten, nieuwe ontdekken. Het is Leuk en verfrissend en het brengt een Lach op mijn gezicht. Ik besef dat er een Lange adem nodig is op weg naar een Leefbare aarde. Ik voel me verbonden met mijn verleden, waar de generaties voor mij hoopvol meewerkten om een nieuwe toekomst op te bouwen. Er is veel verbeterd volgens Hans Rosling. In zijn boek ‘Feitenkennis’ staan ’10 redenen waarom we een verkeerd beeld van de wereld hebben en waarom het beter gaat dan je denkt’. ‘Dat betekent niet dat er geen echte zorgen zijn. Maar als we ons de hele tijd zorgen maken om de verkeerde dingen en ons niet richten op de feiten, kunnen we het zicht verliezen op de dingen die ons het meest bedreigen’, Lees ik op de achterflap van zijn boek.

Met de Lavendel adem ik de Liefde van de natuur in. De vlinderstruik die kleurt en geurt. Mensen zijn in staat heel veel voor elkaar te krijgen. We kunnen veel van elkaar Leren. ‘Vele handen maken Licht werk’ Luidt het spreekwoord. Dat geldt ook hier. Samen zijn we één Long, samen moeten we het klaren en samen kan het Lukken. Een heldere Lucht was een paar maanden terug zomaar ineens een feit en daar bleek men zomaar ineens steil van achter over te slaan. Met betrekking tot onze Levensstijl kunnen we hieruit nog wel wat Lesjes trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *