veranderen

“‘k Ben als een vlieger en ik fladder raak
met zo’n houding van ik zie wel hoe het gaat”

‘Vlieger’ Glenn de Randamie alias Typhoon

Door Verpakkingen te Vermijden heb ik toch zeker meer dan de helft aan plastic bakjes, zakjes, folies en zo meer kunnen minderen. Het Vergt wel wat Voorbereiding. Zo ga ik pas op pad als ik al mijn eigen Verpakkingen in de tas heb gestopt, waar ik Vervolgens mijn aankopen ter plekke in laat glijden. Voorverpakt komt er niet meer in als het aan mij ligt: Snoep, koek(jes), champignons, (snoep)tomaat, (snoep)komkommer, wortels, witlof, noten, rozijnen, alle fruit, kruiden, kip, fêta en mozzarella. En dat wat ik nog Vergeet. Het werkt Verslavend, terwijl ik tegelijkertijd een Verslaving op het gebied van consumeren aan de kant gezet heb.

Ongemerkt begin ik steeds meer Verbinding te Voelen met het Voedsel dat ik eet. Zonder Verpakking betekent Vers en dat is te proeven. Verder is het zo dat als ik iets zelf maak ik er ook dubbel van geniet, al was het alleen maar door het Voorproeven. Het is een Verandering met ruimte voor Vernieuwing. Sowieso weleens Verfrissend om uit Vastgeroeste gewoontes te stappen. Vlees eten is hierdoor ook drastisch geminderd. Waar ik Voorheen een saucijsje in de stampot Vlijde, Voeg ik nu een smakelijke groenteomelet toe. Het geld wat ik hierdoor uitspaar, besteed ik dan weer aan duurdere en onverpakte nootjes, rozijnen, fêta, mozarella en zo meer. Zo Vind ik langzamerhand een gezonde (financiële) balans.

Gek genoeg geeft Verpakkingen loslaten ook een gevoel van Vrijheid. Ontdekken dat ik heel Veel zelf kan maken. En daarmee mijn stukje wereld wat minder Vervuil. En Vraag ik me tegelijk af in deze Vakantietijd, ga ik nooit meer Vliegen? Of gaat die Vlieger niet op? Heb ik er een beetje Vertrouwen in dat de dingen zeg maar kunnen Veranderen? Dat ik zelf kan Veranderen? En dat ik het ook kan Volhouden? Of kom ik op een andere manier weer Vast te zitten? Zo bedenk ik me dat dit hele afvalproces Veel Vragen oproept. Zowel met betrekking tot mijzelf als met betrekking tot de wereld om mij heen. Interessant als apart Vak op school: Vragen stellen die voor Verrassende Verbindingen zorgen. Een soort van Vlieg er eens uit maar dan met je brein. Klaarblijkelijke Vaststaande feiten in de lucht gooien en openstaan voor een Variatie aan antwoorden: Vliegers die de ruimte oprekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *